diumenge, 2 de maig del 2010

La FDA aprova la primera “vacuna” contra el càncer de pròstata

El càncer de pròstata és un tumor maligne molt freqüent que apareix generalment a partir dels 40 anys. És el desenvolupament de cèl·lules malignes dins de la pròstata, més freqüentment detectades en la regió posterior prop del recte però que poden localitzar-se en qualsevol lloc de la pròstata i inclús fora d’ ella (metàstasis), com en ossos i ganglis limfàtics.

La Agencia Estadounidense del Medicament (FDA) ha aprovat el producte Provenge, la primera vacuna terapèutica contra conta aquest càncer, dissenyat per a que l propi sistema immune ataque al tumor.

Aquesta vacuna pareix prolongar la supervivència en homes que sofreixen de càncer de pròstata avançat, i ho fa sense els efectes secundaris greus associats a la quimioteràpia, la radioteràpia i la teràpia hormonal perquè utilitza els propis glòbuls de la persona.

Primerament s’extrauen el glòbuls blancs del pacient, que són tractats en el laboratori amb una proteïna genèticament modificada per fer-los més potents cara al tumor, i després s’introdueixen altra vegada en la sang. Tot el procés es fa per a que la vacuna estimule el propi sistema defensiu per a que ataque a les cèl·lules cancerígenes.
En un assaig clínic, en el que van participar 512 homes amb aquest tumor, es va observar que Provenge reduïa el risc de mortalitat d’aquests pacients un 25% en comparació amb un “placebo” i prolongava la supervivència una mitja de 4 mesos.

El producte ha sigut un gran avanç i pròximament es repartirà per uns 50 centres de EEUU i s’espera augmentar la seua capacitat de producció el pròxim any.

-Notícia original

-Noticies relacionades:
-Més informació:

-Videos relacionats:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada