dimecres, 5 de maig del 2010

La qualitat del somni, fonamental per a viure sa durant molts anys

Tindre una bona salut, companyia i atenció sanitària ajuda a descansar molt millor en la vellesa en el fet de dormir tranquil·lament i millor.
Aquesta és la conclusió a la quan van arribar uns investigadors de la Xina ( nació amb major nombre de vells al món ), fent un estudi a persones d'edat avançada, publicat a la revista "sleep".
Aquest estudi va comptar amb 15.638 persones majors de 65 anys dels quals 3.927 tenien entre 90 i 99 anys d'edat i 2.794 contaven amb 100 anys o més. Els participants van confessar que dedicaven aproximadament una mitjana de 7,5 hores diàries de somni incloent migdiades, i al voltant del 65% va qualificar la qualitat del somni com bo o molt bo.

Així, les persones que havien sobrepassat els 100 anys, afirmaren tindre un millor descans i dormir més en comparació amb les persones de entre 65 i 79 anys.

També es va demostrar que els homes gaudeixen un 23% més que les dones. A més, les persones que viuen en parella, amb algun familiar, o en zones rurals, tenen un millor descans que les persones que viuen sols, en una residència, o a zones urbanes.

Es va demostrar també que la salut és un factor molt important a l'hora de dormir millor. Així, les persones que sofreixen problemes d'ansietat, malalties, etc, tenen un 46% menys de possibilitats de dormir bé.

D'aquesta manera, es va arribar a la conclusió de que la majoria de les persones velles deurien de tindre una molt bona qualitat de somni.
Notícies relacionades:

Somni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada