divendres, 7 de maig del 2010

La contaminació automovilística reduiex el desenvolupament del fetus durant l'embaràs.

Segons l'estudi realitzat pel Centre de Investigació en Epidemiologia Ambiental, es demostra que la pol.lució del tràfic urbà redueix el creiximent del fetus, és a dir, els fetus que creixen en aquestes condicions pesen un percentatge prou elevat menys de l'habitual entre les semanes 20 i 32 de gestació.

Aquest estudi fou realitzat amb més de mig millar de dones catalanes, on mitjançant les proves necessàries, es demostrà que el menor pes fetal es donava en llocs on la contaminació automovilística era major, cosa relacionada amb els nivells més alts de diòxid de nitrogen (NO2).
La investigació realitzada indica que per cada augment de 10 micrograms per metre cúbic de NO2, el perímetre craneal es de 6.24 mm inferior respecte al desenvolupament normal d'un fetus entre les setmanes 12 i 20 de gestació. A part, s'observa un descens en el creiximent abdominal de 6.37 mm, i en el biparietal de 2.16 mm.

51 micrograms per metre cúbic de NO2, foren els determinats en la població catalana de Sabadell en el moment de l'estudi, així i tot, una concentració molt menor a la de les ciutats com Madrid o Barcelona. A més a més, mitjançant l'estudi, s'ha demostrat que aquesta contaminació atmosfèrica te les seves conseqüències negatives durant la meitat de la gestació.
Aquest retard del creixement, s'associa a problemes de creixement durant la infància o a un major risc de patir malalties cardiovasculars o síndrome metabòlica d'adults.
La portaveu de la investigació, la professora Inma Aguilera, ha determinat que l'efecte de la contaminació que es coneix sobre el creixement del fetus, encara es menut, però que aquesta contaminació s'hauria de tenir en compte a l'hora de constuir col.legis u hospitals.


NOTICIA ORIGINAL.

VIDEO RELACIONAT AMB EL DESENVOLUPAMENT NORMAL DEL FETUS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada