divendres, 21 de maig del 2010

Primer coral d'aigua freda en aigües espanyoles



No té els lluminosos colors vermells, blaus i ataronjats dels corals tropicals, però l'escull descobert per un equip de científics espanyols en un canó submarí del Mar Cantàbric és d'una gran importància per a la ciència.

Es tracta d'un escull coralí d'aigües fredes, el primer d'aquestes característiques que es localitza en aigües espanyoles.

Els científics van utilitzar moderns robots i submarins per a poder arribar a zones d'aigües molt fredes i profundes, on habiten una immensa multitud d'espècies que són desconegudes. Existeix la convicció que algunes d'elles són capaces de frener el canvi climàtic per la seva funció com albellons de carboni, és a dir, que absorbeixen aquest gas d'efecte hivernacle de l'atmosfera.

Van baixar un vehicle autòmat amb càmeres de foto i video i es van prendre mostres per a determinar l'espècies que el componínan i que van resultar ser els corals 'Madrepora oculata' i 'Lophelia pertusa', acompanyats d'altres moltes espècies d'esponges de cristall, crancs reals, equinoderms, gorgonies i peixos.

*Font original:El Mundo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada