dilluns, 24 de maig del 2010

Descobreixen un "arrecife" de coral d'aigua freda en un canyó submarí del Mar Cantàbric

Un equip de geòlegs de la Secretaría General del Mar i de biòlegs de l'Institut Espanyol d'Oceanografia ha descobert un “arrecife” de corals d'aigua freda a més de 800 metres de profunditat en el Mar Cantàbric.

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha assegurat que aquest descobriment suposa un gran avanç en la ciència, ja que es desconeixía l'existència d'aquest tipus d'”arrecifes” en les costes espanyoles, perque s'associen a ecosistemes de climes tropicals i càlids i ben il·luminats.

S'han desarrollat robots i submarins per a explorar el fons marí, mitjançant els quals s'han descobert molts “arrecifes” d'aquestos en molts llocs del planeta. A més s'han descobert en aquestos llocs noves espècies marines abans desconegudes, i que són capaces de frenar el canvi climàtic, ja que retenen el el carboni i disminueix la seua concentració en l'atmosfera.

Ara amb el projecte INDEMARES es preté investigar més a fons i protegir la biodiversitat existent en aquest ecosistema descobert a la costa cantàbrica.
Aquest estudi consisteix també en coneixer les característiques dels ecosistemes i cartografíar els seus hàbitats i comunitats, però per a realitzar aquestos estudis és necessàri utilitzar noves tecnologíes que aporten dades de fins a 5000 metres de profunditat.

S'han descobert espècis com l'existència d'un complex i desconegut sistema de canyons tributaris l'eix principal del d'Avilés i que vertixen finalment a la planura abisal del Golf de Vizcaya, a 4800 metres de profunditat.
En aquest canyó tributari de 16.5 Km de longitud i 6.1 Km d'amplària és on s'ha descobert l'”arrecife” de corals d'aigues fredes.

Video relacionat amb la noticia:



Font d'informació original:

Altres noticies relacionades

-elmundo.es
-larazon.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada