diumenge, 9 de maig del 2010

El PET-TAC, una clau per a diagnosticar infermetats de forma ràpida

La PET/TAC és una tècnica per imatge. La seua principal indicació és l’estudi d’infermetats oncològiques. També ha mostrat la seua utilitat en infermetats neurològiques i psiquiatres.

És un equip híbrid que combina les dos tècniques PET i TAC en un únic equip. La PET aporta informació funcional i metabòlica i la TAC aporta informació estructural o morfològica. En conjunt permet estudiar i quantificar els processos bioquímics i fisiopatològics in vivo de forma no invasiva sense dependre de criteris morfològics o estructurals.

Aquesta prova diagnòstica consisteix en l’administració d’un fàrmac marcat amb un isòtop emissor de positrons i en la detecció posterior de la seva emissió radioactiva gràcies a la càmera PET/TAC.

La tècnica està indicada per a detectar nòduls pulmonars de xicoteta mesura per a extirpar-los abans de que s’extenguen i s’eleve de forma molt marcada les possibilitats de curació del procés.

El TAC toràcic d’alta resolució fa creure de vegades als metges que lo que s’ha detectat pot ser perillós quan en realitat es una calcificació molt antiga, producte d’un antic procés infecciós. És a dir, té un alt percentatge de falsos positius.

Aquesta tècnica és una avanç tècnic que ha ajudat molt a la biomedicina en les últimes dècades. I aquests dies haurà ajudat a resoldre el problema de l’operació del rei pels nòduls en el pulmó.

-Notícia original

-Noticies relacionades:

-Més informació:

-Videos relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada