dilluns, 24 de maig del 2010

Els científics creuen que l'abocament en el golf de Mèxic és molt major del calculat oficialment


Científics nord-americans han trobat enormes columnes de petroli sota la superfície del Golf de Mèxic, que estan acabant amb l'oxigen al seu al voltant, el que suposa una amenaça per a la vida marina, segons van informar avui.

Les columnes no són visibles en les imatges de satèl·lit que han utilitzat per a avaluar el volum de petroli que surt del pou, el que podria indicar que l'abocament és major que el calculat oficialment.

Quant al nivell d'oxigen en algunes zones prop d'aquestes columnes ha caigut un 30 per cent i segueix baixant, d'acord amb els seus càlculs.

Els científics, creuen que l'ús de productes químics per a dispersar el petroli pot ser el responsable de les columnes, a l'haver diluït el cru i retardat el seu ascens a la superfície.
El cap d'operacions ha dit en una roda de premsa que el procediment "sembla estar funcionant", ja que s'ha reduït el volum de cru en la superfície.

Aquests compostos químics dilueixen el petroli en xicotetes gotes, el que facilita la seva absorció per micro-organismes marins. El cru du escapant al Golf de Mèxic des del 20 d'abril, quan una explosió va destruir la plataforma petroliera i amb ella van morir uns quants treballadors.





Altres webs amb aquesta notícia:
- BP pagará la factura
- Más de 100 demandas por el vertido incontrolado de crudo
- Obama abronca a las petroleras por el vertido
- El coste del vertido en el golfo de México supera ya los 596 millones de euros

Altres imatges sobre aquest cas:

Font original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada