dijous, 13 de maig del 2010

Energia hidràulica a la Comunitat Valenciana


A la Comunitat Valenciana es pot trobar l'ús d'energies renovables com l'energia hidràulica en rius com el Jucar. En la seva conca hi ha una sèrie d'embassaments dedicats a la producció d'energia hidroelèctrica, la regulació del riu per a prevenir inundacions i l'aprofitament per al regadiu i el consum humà.

La central nuclear de Cofrents usa les aigües del Xúquer per al refredament de la planta. A més, l'energia sobrant en hores de baix consum s'empra per a bombar aigua a l'embassament del Queixal situat sobre el queixal de Cortes de Pallars, el qual contribuïx a augmentar el potencial hidroelèctric de les centrals en la llera del propi Xúquer. Un dels embassaments mes importants del Jucar és El Picazo, la presa del qual queda sota viaducte de l'autovia de València.

Els embassaments i canals per a reg, les represes per a la producció d'hidroelectricitat o per a usos industrials, el proveïment d'aigua potable, la navegació fluvial, la pesca fluvial i el turisme són alguns dels usos molt importants d'aquest riu, el més important i usat de la Comunitat Valenciana.

I l'ocupació de les aigües del Xúquer en els trams finals del riu que és probable que aquest riu siga, en relació amb el seu cabal, el més utilitzat i el qual major valor econòmic té entre els rius d'Espanya. L'ús d'aquesta energia té com objectiu reduir l'ús d'altres energies mes contaminants.

Video relacionat:

- Font principal d'informació: clicà aquí
- Altres fonts d'informació: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada