dijous, 13 de maig del 2010

El greix per a regenerar el cor

Una investigació espanyola anomenada "Precise" afirma que en el greix hi ha una font de cèl.lules mare mesenquimals, que són capaces de regenerar el teixit vascular cardíac. A més, són fàcils de conrear.

El qual estudien és l'eficàcia d'aquestes cèl.lules per als malalts que han tingut una "fallada isquèmica" crònica al cor i no és'ls pot fer cap teràpia. El procediment seria injectar el greix (extreta amb anterioritat per una liposucció) en la part malalta del cor.

Una de les causes que més crida ha cridat l'atenció és que encara que hem perdut la capacitat de regenerar teixits, al final de la vida, el nostre cor ha renovat quasi la meitat de les cèl·lules que tenia al nàixer. Aquesta facultat ocorre més quan més jove és la persona. No obstant això, amb açò no hi ha suficient per a reparar és cèl·lules danyades d'un infart de miocardi.

Com que hi ha escassetat de donant de cor, la medicina està obligada a inventar més estratègies contra les malalties que afecten al cor. Calç afegir que la insuficiència cardíaca (que generalment prové d'una fallada cardíaca que hi ha després d'un infart) causa molts problemes de salut. Més inclús que els càncers més malignes.

Per tant, com és evident, aquest descobriment obre les portes a noves cures per als malalts d'aquestes dolències.

*Extracció de cèl.lules mare del teixit adipós:


* Principal font d'informació: clicà aquí

*Altres fonts d'interés: -clicà aquí

- clicà aquí




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada