dimecres, 12 de maig del 2010

Primer pas per a la regeneració biològica d’un cor.


El cor artificial del futur podria ser biològic. Seria lo més proper a crear un cor. La novetat de la tècnica es que s’utilitza una espècie de motle. En aquest cas, es tracta d’un cor descartat per a trasplantar.
El primer pas consisteix en tractar aquest òrgan amb un detergent enzimàtic per a eliminar les cèl•lules del donant. El resultat es que dissol la carn i deixa net la matriu del cor. A partir d’ací, es sembra l’estructura amb cèl•lules mare per a que el cor es regenere. Però falta un pas; que aquesta estructura començe a bategar.
Es tracta d’un experiment pioner. Per això no es va ser molt estricte amb les cèl•lules mare que es van gastar. Però en un futur, es seleccionarien per a que s’utilitzen les de la persona a la que se li vaja a implantar aquest cor per evitar el rebuig.
La idea de que una sèrie de cèl•lules mare comencen a bategar no es nova. Ja s’havia vist amb materials biològics que comencen a bategar al uníson.
A més, encara que en el cas de que no es s’aplege regenerar un cor sencer, es possible que s’apleguen a algunes estructures que podrien utilitzar-ne per a un autotrasplantament.
De moment el primer cas ja esta en marxa.
Per el que respecta a la meva opinió, penso que aquest avanç si resulta efectiu podrà donar major qualitat de vida, ja que permetria regenerar cors i salvar a moltes persones que tenen dolencies al cor.

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada