diumenge, 2 de maig del 2010

El so del iPod “a tot volum” equival a un avió al eixir de la pista

Entre el 5 i el 10% de les persones que utilitzen reproductors musicals (com el iPod i el MP3, amb el volum molt alt poden sofrir pèrdua auditiva permanent o altres danys. És a dir, que aquest risc afecta a qui escolta la música mes d’un hora al dia per setmana, a un volum de més de 89 decibels durant al menys 5 anys.

Però qualsevol so a més de 85 decibels pot ocasionar pèrdua auditiva gradual, com el de un MP3, trànsit en la carretera, fàbriques, obres, discoteques...

El titular l’afirma un estudi de la Facultat de Medicina de la Universitat de Yale. El comentari sobre la comparació amb la eixida de una avió de la pista el fa el professor Peter M.Rabinowitz: afirma que quan ens posem un auricular en el conducte auditiu, aquest recibix un so de més de 120 decibels, és a dir, un volum molt més alt del que pot produir danys auditius greus.

El problema és que els metges i científics són incapaços de dir quin tipus de pèrdua d’audició provoquen aquests aparells perquè la tecnologia es desenvolupa més ràpidament que la seua capacitat d’avaluar les conseqüències.

Per altra part, la Organització Mundial de la Salut apunta que aquests sorolls han arribat al punt de causar desenes de mils de morts per any, i que uns d’ells, el trànsit han arribat a causar un 3% d’atacs cardíacs mortals.

Com aquest problema pot causar pèrdua auditiva tant com risc de sofrir accidents, depressió i aïllament social, s’adverteix que la música s’escolte a nivell baix, durant un període de temps relativament curt i que s’utilitzen auriculars especials que bloquegen el soroll ambiental.

- Notícia original

-Noticies relacionades:

-Més informació:

-Videos relacionats:






2 comentaris:

  1. Aquest fenomen crec que ens afecta sobretot als estudiants, ja que per a relaxar-nos, normalment utilitzem algun aparell per a reproduir musica, i utilitzem els auriculars per a no molestar als que ens envolten.

    http://spanish.press.hear-it.org/page.dsp?page=5957

    ResponElimina
  2. Aquesta és una noticia que fa referència a un tema que en l'actualitat afecta a moltissimes persones, sobretot als joves, i que si no prenen mesures dins d'uns anys molta gent es veurà afectada per sordera o danys relacionats amb l'oïda.

    http://www.20minutos.es/noticia/685997/2/

    ResponElimina