dilluns, 10 de maig del 2010

L'ONU adverteix que la pèrdua de biodiversitat amenaça l'existència humana.


Prop de 200 països es van proposar fa uns anys, concretament en 2003, durant un cimera de l'ONU que es va celebrar a Sud-àfrica reduir o més aviat frenar la pèrdua de biodiversitat en el planeta per al 2010. Aquest acord a dia d'avui no s'ha complit tal com explica Nacions Unides en un estudi presentat avui a Kenya. Segons l'estudi si segueix el ritme de pèrdua de biodiversitat que avui dia es porta a terme en l'any 2050 podrien estar en perill recursos bàsics com l'aigua o el menjar.

A dia d'avui la majoria d'hàbitats existents en el planeta s'està extingint a ritme vertiginós i la una quarta part de les espècies vegetals poden arribar a extingir-se en un fututo no molt llunyà. Per a exemplificar aquest fet s'ha anunciat que les espècies vertebrades s'han reduït un terç en els últims trenta anys, a més que cada vegada són menys les selves tropicals, les marismas, etc.

L'estudi o document elaborat apunta que existeix una contínua pèrdua de biodiversitat en els seus tres aspectes principals: gens, espècies i ecosistemes. La culpa d'aquesta pèrdua es deu, segons l'estudi, al canvi climàtic, la contaminació, els canvis d'hàbitat de les espècies animals i les invasives espècies alienes a ells, i a la sobreexplotació dels recursos.

Per a finalitzar l'informe fa una cridada a l'acció immediata i així frenar com més prompte millor la contínua pèrdua de biodiversitat, la qual ens pot portar conseqüències fatals.




Document: Informe 'Perspectiva Mundial sobre la Biodiversitat 3' de l'ONU



Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada