dimarts, 11 de maig del 2010

El volcà d'Islàndia seguirà actiu en les pròximes setmanes o mesos.


Un equip espanyol s'ha traslladat en els últims dies fins a Islàndia per a conèixer amb exactitud quins són les prediccions i els perills que el volcà pot causar sobre el nostre país en els pròxims dies. Aquest equip de científics procedents de la Universitat de Barcelona (UB) ha pogut observar com la situació s'agraviava degut al fet que el volcà ha rebut nou magma des del mantell terrestre per això es creu que les erupcions van a ser la tònica constant per als pròxims dies. D'aquesta manera cap esperar que continuen els problemes en el tràfic aeri que s'estan produint en gran part d'Europa i que està obligant a cancel·lar centenars de vols, encara que segons la meteorologia i altres aspectes pot disminuir la intensitat eruptiva i amb ella la quantitat de cendres llançades.

Els científics espanyols han pogut observar de primera mà les contínues erupcions i activitat volcànica portada a terme pel volcà islandès que provoca unes enormes columnes piroplástiques les quals poden arribar a medir uns 7 o 8 quilòmetres.

D'una altra manera la llengua de lava continua avançant sobre la glacera i ha provocat la destrucció d'un llac situat al final de la llengua de la glacera a causa del desglaç. L'aigua generada al fondre's el gel ha provocat l'evaporació d'aquesta i per tant la formació d'una gran quantitat de núvols blancs.

Finalment apuntar que el grup de científics espanyols traslladats fins a Islàndia ha pres mostres del volcà per a analitzar-les en laboratoris espanyols i així poder tenir major coneixement .




Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada