dilluns, 24 de maig del 2010

Nous sistemes per a purificar l’aigua

La contaminació de l’aigua és un dels majors problemes que afronta la població afectada per desastres naturals com inundacions i terratrèmols. L’aigua contaminada pot donar origen a greus epidèmies de còlera, diarrees, amebiasis i leptospirosis. Totes són infermetats que poden ser greus i fins i tot mortals.

Per a acabar amb aquests problemes es pot purificar l’aigua de diferents formes, però tractar l’aigua es cada vegada més car i aquests processos es fan cada vegada més difícils de realitzar.

Els productes químics bàsics utilitzats tenen un preu molt elevat i per això la purificació de l’aigua presenta alguns inconvenients com aquest. Una de les possibles solucions seria utilitzar mètodes NO químics per a poder tractar l’aigua,variats sistemes per a no tenir que malgastar molts diners.

Una de les opcions és d’utilització de l’energia solar, ja que és una energia renovable i per a aquests processos es necessita una elevada quantitat d’energia i es tindria que cobrir amb una excessiva suma de diners. Aquí es combinen sistemes electroquímics i hidrodinàmics amb energia solar.

Un altre camí són els organismes purificadors per a poder netejar determinats residus tòxics. I per últim podríem anomenar un altre procés, aquest utilitzant nous materials. Un consisteix en substituir un àtom en el òxid d’alumini per a descontaminar l’aigua i potabilitzar-la.

Diversos investigadors treballen en noves tecnologies com les anteriors citades per a millorar els actuals mètodes de purificació i cobrir la gran demanda d’aquest element.

-Notícia oroginal

- Més informació:

- Videos relacionats:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada