dissabte, 15 de maig del 2010

Els boscos es desplacen cap al nord a una velocitat de 5 kilòmetres pes any

Si el canvi climàtic continua amb la evolució que porta, el boscos del sud d'Europa podrien estar en perill, ja que les masses forestals es desplacen cap al nord a una mesura de 5 kilòmetres per any.

Segons el científic hongarès Csaba Mátyás, el desplaçament septentrional es dona a una velocitat de 5 km per any, una velocitat que poden seguir tant insectes com setes, cosa que no poden fer els arbres. Degut a açò, ha explicat que s'ha de donar resposta en poc de temps.
Junt a aquest moviment, se sumen els pronòstics que les sequeres seran molt més freqüents des de meitat segle, la qual cosa afectarà sobretot a les planes. Les sequeres estan afectant als països del sud i sud-est europeu, provocant una mortalitat en massa.

Csaba Mátyás, explica que a les regions més pròximes al Mediterrani, aquestos processos de mortalitat als boscos ja són visibles.
Com a resposta, planteja importar espècies més resistents front a les sequeres per a no perdre massa forestal, adaptant-les al canvi climàtic, fent que els nous arbres es facen resistents a la falta d'aigua.

A més, afirma que els boscos en conjunt tenen una major capacitat de protecció segons les investigacions genètiques, que contradiu la proposta dels ecologistes de la tala selectiva en les explotacions forestals, cosa que provoca l'augment de la separació entre els arbres i es modifiquen les condicions ambientals (temperatura) degradant la resistència dels boscos.
Gábor Figeczky, segon director, indica que la tala selectiva que no talle tots els exemplars d'una zona i permeta regenerar la massa forestal pot ser la solució.

És important que el ser humà no intervinga, ja que hi ha que donar l'oportunitat a la natura de que es regenere de forma natural. Una altra forma d'ajudar a la regeneració seria reduir els herbívors i augmentar els carnívors.

Noticia origial


Més informació:
- http://www.noticiasforestales.com/2010/05/desplazamientos-de-los-bosques-por-el.html
- http://www.plataformasinc.es/index.php/esl/Entrevistas/Los-efectos-del-cambio-climatico-ya-se-observan-en-los-bosques-leoneses


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada