dijous, 13 de maig del 2010

L'ús abusiu dels tacons pot dur al quiròfan

Els experts que participen en l'II Congrés Internacional de Cirurgia Mini Invasiva del peu i turmell, que se celebra a Múrcia, adverteixen que l'abús de sabates estretes, de punta fina i amb taló alt multiplica les operacions del peu en les dones, pel que demanen que es porten a terme campanyes públiques de conscienciació.

Els doctors del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital USP San Carlos de Múrcia, van assenyalar que "la utilització del calçat inadequat és el factor més important en la patologia del peu, el que determina una major incidència d'aquestes deformitats en la dona".

Diversos estudis científics van revelar que a Japó, després de finalitzar la Segona Guerra Mundial, es va produir un augment important en la presència de galindons, dits en arpa, o metatarsalgies, problemes secundaris a l'adopció d'hàbits de la moda occidental entre la població femenina.

Els experts consideren imprescindible millorar la conscienciació de la societat, ja que sis de cada deu pacients que arriben al quiròfan són dones,caldria desenvolupar campanyes publicitàries d'informació, com s'ha fet amb altres temes com la higiene bucal, a més a part d'anar amb compte amb les sabates també cal vigilar l'estat del peu i acudir amb regularitat al podòleg.

Experts van afirmar que la cirurgia percutània ha revolucionat la traumatologia del peu.
El desenvolupament tecnològic i la implantació de la cirurgia mini invasiva o percutània està sofrint una gran evolució.

Les denominades tècniques MIS(Minimal Incision Surgery) són intervencions que es realitzen a través de micro incisions, d'entre tres i cinc mil·límetres, a través de les quals s'introduïxen els instruments necessaris per a realitzar la cirurgia, a més de micro càmeres amb les quals observar la lesió i guiar els passos quirúrgics. Assolint així unes cicatrius mil·limètriques, només es requereix anestèsia local i disminuïx el risc d'infeccions. Les operacions mes lligades a l'ús de talons és la dels galindons.
- Video relacionat:

- Principal font d'informació: clicà aquí
- Altres fonts d'informació: Com és una operació de "juanete"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada