dissabte, 1 de maig del 2010

El tancament de l'espai aèri europeu afecta a la distribució dels òrgans dels transplantaments


Les paralitzacions dels sistemes aèris per culpa del volcà Eyjafjalla està impedin l'arribada de teixits per a realitzar transplantaments o també cancelacions d'intervencions ja que els cirurgià s'ha quedat a l'altra part de l'oceà.


Henny Braund, director ejecutiu d'Anthony Nolan Trust, una organització britànica que es dedica a buscar persones per ser donants a transplantaments de medul·la afirma que unes 16 persones han estat afectades per aquesta crisis. Afirma que ho estan passant realment les persones que estan en espera.


Eurotransplant, dedicat a transplantaments de ronyons, cors i altres òrgans a Bèlgica, Alemanya, entre altres, assenyala que els transplantaments que s'han normalment s'envien per avió, s'han realitzat per carretera. Es diu que el problema és la duració del trajecte per que arribe a temps.


Amés dels problemes dels transportaments dels òrgans, teixits per realitzar transplantament, també els cirurgians han tingut problemes perquè alguns estaven a un altre país i no han pogut viatjar per estar a la intervenció. Molts han tingut que cancelar les visites.


La indústria farmacèutica que també depén molt de la via aèrea, també ha tingut problemes, però gràcies als stocks de reserva ha fet que aquest problema siga menor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada