divendres, 21 de maig del 2010

Primer coral d'aigua freda en aigües espanyoles


Un equip de científics espanyols ha encontrat un escull en un canyó localitzat al Mar Mediterrani, aquest determinat escull no presenta els colors habituals de les corals tropicals , els més comuns , és a dir , els lluminosos colors rojos, blaus. És el primer d´aquestes característiques ( escull coral·lí en aigues gelades) localitzat en aigues espanyoles.
Cal destacar que els autors i protagonistes d´aquesta expedició i descubriment són l'equip de geòlegs de la Secretaria General del Mar i de biòlegs de l'Institud Espanyol d'Oceanografia, els quals també porten a terme la campanya del vaixell destinat a la investigació Vescomte d'Eza.
Aquest descubriment va ser possible gracies a l´utilització de moderns robots i submarins capaços d´arribar a aigues molt fredes i profundes.



Per altra banda, algunes d´aquestes noves especies son capaçes de frenar el canvi climàtic, ja que tenen la facultat d´absorvir el carboni de l´efecte hivernacle de l´atmòsfera.
Canyó de Avilés , es la zona on es va realitzar la campanya, on es varen cartografiar més de 6.400 kilòmetres quadrats del fons marí, amb l´objectiu d´experimentar nous ecosistemes.
El canyó d'Avilés es va localitzar a 800 metres de profunditat, i concretament en un d´aquests canyons encontraren l'escull de corals d´aigua freda.
Finalement, destacar que tota aquesta campanya i expedició es va realitzar amb cámares de foto i video , on es varen agafar mostres i posteriorment van determinat les corals "Madrepora oculata" i "Lophelia pertusa" i també moltes altres especies.



noticia original:
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/05/21/ciencia/1274454369.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada