dimarts, 25 de maig del 2010

Energia solar micro-CSP

La tecnologia CSP s’ha creat amb les dimensions d’una gran instal·lació. La micro-CSP es basa en la idea de concentrar els rajos solars.

Les altes temperatures aconseguides s’aprofiten per a generar vapor d’aigua i moure una turbina, o bé per a accionar màquines de generació elèctrica.

El seu diseny és molt senzill. Utilitza models ràpids de instal·lació i un tamany molt menor que requereix menys tècnics per a la seva eixida.

Aquest sistema té molts avantatges. Té un caràcter polivalent, ja que pot instal·lar-se en la teulada de un gran edifici o de construccions com fàbriques i centres comercials; i es pot utilitzar tant per a generar electricitat com per a calfar o refrigerar, i fins i tot desalinitzar l’aigua.

La micro-CSP presenta una millora respecte als sistemes fotovoltaics, perquè mentres el panel solar pot cobrir entre el 5% i el 10% de la energia de un edifici, aquesta tecnologia podria arribar fins al 40%. A més, els panels fotovoltaics sols funcionen quan els arriba els rajos de Sol i la micro-CSP pot emmagatzemar un calor que s’aprofita més tard per a generar electricitat o per al sistema de climatització.

Un dels seus principals problemes és que és una tecnologia encara molt immadura que necessita un major desenvolupament per a la seva possible extensió als consumidors.

-Notícia original

-Noticies relacionades:

-Més informació:

-Videos relacionats:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada