diumenge, 23 de maig del 2010

El potencial de la medicina genòmica podria perdre's

La Fundació PHG i el Centre per a la Ciència i Política a la Universitat de Cambridge diu que el potencial de les proves genètiques per oferir millors tractaments a un cost menor serà endarrerida a menys que existisca un sistema per establir els beneficis.

L'absència d'aquest sistema significa que els hospitals i metges de capçalera poden malgastar els diners en noves proves que no tenen beneficis clars per als pacients, mentre s'ignoren altres que poden conduir a millors resultats clínics. Així com l'Institut Nacional per a la Salut i l'Excel lència Clínica (NICE) recomana que els tractaments siguen efectius en relació al cost per a l'ús de l'NHS, les noves tècniques de diagnòstic genètic ha de ser examinades d'una manera metòdica.

"El Departament de Salut ha d'establir una avaluació i presa de decisions del cos, amb caràcter d'urgència, al finançament de busqueda cap a importants qüestions estratègiques i garantir l'aplicació basada en l'evidència tant de les noves tècniques de diagnòstic i sistemes d'informàtica dins l'NHS", diu l'informe.

La recomanació ve en resposta a una Cambra dels Lords investigació sobre la medicina genòmica publicat el passat estiu, en la que va trobar que el NHS no estava disposat a aprofitar els avanços genètics en l'assistència sanitària.

La caiguda dels costos de la lectura de l'ADN vol dir que és probable que sigua possible per seqüenciar el genoma complet de qualsevol persona per menys de 1.000 £ en un any o dos. Els científics també han començat a identificar com les variacions en l'ADN afecten les respostes als fàrmacs o la susceptibilitat a la malaltia, que eleva les perspectives de la medicina personalitzada basada en els perfils genetics dels individus.

Els metges podrien utilitzar informació genètica per seleccionar els millors medicaments per tractar els pacients en particular, o per calibrar les dosis dels medicaments amb possibles efectes secundaris perillosos. Empreses com 23andMe i Pathway Genòmics ja estan venent les proves genètiques directament als consumidors que proporcionen algunes de les informacions.

Molt poca investigació, però, ha demostrat fins ara que els detalls de conèixer el genoma d'una pacient és útil als metges, i condueix a millors resultats mèdics quan s'utilitza en la prescripció de medicaments.

El nou informe, elaborat després de quatre seminaris als que van assistir més de 50 metges, científics, experts en ètica i representants de pacients, diu que això ha de ser abordat com noves proves genètiques que s'ofereixen per al NHS.

NICE va establir recentment un programa d'avaluació de diagnòstic per iniciar això, i està duent a terme un projecte pilot, però així i tot és necessari un sistema més complet. Les noves estructures de posada en marxa també estan obligades a garantir que les proves de validació són accessibles a tot arreu.

Caroline Wright, cap de la ciència a la Fundació PHG, va dir: "El cor del problema és que no tenim dades suficients sobre si aquestes proves ajuden realment a l'atenció al pacient. Necessitem desesperadament l'equivalent dels assaigs clínics per al diagnòstic.

Per a que fora possible que arribarem a ací era imprescindible conèixer el genoma humà:




Noticia original
PGH
Universitat de Cambridge
NICE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada