dimecres, 12 de maig del 2010

Una mostra d’orina permet diagnosticar el càncer de bufeta.


Investigadors de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Fundació Puigvert han desenvolupat un nou test per a detectar el càncer de bufeta d’una mostra d’orina, que podria comercialitzar-se a partir de 2013 i que és més fiable que els existents doncs identifica asta 12 gens implicats en la patologia i altres dos respecte a la seua previsible agressivitat.
El càncer de bufeta es el segon tumor més freqüent en el tracte genit-urinari per darrere del de pròstata i afecta a més de 15.000 persones anualment en Espanya.
L’ investigació d’aquest nou test s’han prolongat durant set anys i ha requerit d’una inversió d’un milió d’euros.
Segons el cap del servici d’Urologia de l’Hospital Clínic el valor predictiu d’aquestes proves supera el 90 %. Tres hospitals en Espanya i dos estrangers validaran els resultats d’aquest estudi amb altres 1.000 pacients. S’espera disposar de totes les mostres recollides durant el mes de setembre.
Les investigacions realitzades amb marcadors específics de càncer de bufeta es basaven asta ara en un o en molts pocs gens. El estudi ha desenvolupat un panell de 12 gens per al diagnòstic i 2 gens addicionals per a pronosticar l’agressivitat del tumor a partir de mostres d’orina.
Per el que respecta la meva opinió, penso que aquest test, si resulta efectiu, serà un gran avanç per a la lluita del càncer de bufeta. També crec que amb aquest test les despeses sanitàries baixarien ja que el diagnòstic d’aquest càncer seria menys costos gracies a aquest test.

Aqui teniu un video sobre aquesta noticía:

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada