diumenge, 9 de maig del 2010

França ofereix a Espanya un intercanvi de residus nuclears

París demana tornar a Espanya residus més radioactius que els de Vallendòs I, però en menor quantitat amb la finalitat de reduir el cost i el risc del transport.

El contrat signat entre França i Espanya estableix que els residus radioactius que Vallendòs I (Tarragona) que Espanya va enviar a França en 1989 han de ser tornats. No obstant això, França ha oferit tornar en 2001 residus de major activitat que els enviats des de Tarragona.


Tant si Espanya accepta l'acord con si no, l'activitat del residus atòmics serà equivalent. O torna una gran quantitat de residus de mitjana activitat, o una molt menor de residus francesos actius durant milers d'anys.
El ministeri d'Indústria està analitzant els avantatges i els inconvenients del canvi, ja que França demana més diners al considerar que Espanya estalviarà milions en el transport (per carretera o tren en bidons especials).

Alguns ecologistes posen en dubte l'acord, ja que el transport de residus sempre ha sigut molt segur, i no hi ha hagut mai problemes.

El Ministeri ha deixat un temps per a prendre la decisió adequada.


Notícia relacionada:
http://www.noticias.com/francia-ofrece-a-espana-un-intercambio-de-residuos-nucleares.304886

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada