diumenge, 21 de febrer del 2010

Una prova genètica permet rastrejar el càncer en la sang.

Segons un estudi publicat en la revista 'Science Translational Medicine' ha determinat que una prova personalitzada per a cada pacient es capaç de puntualitzar si el càncer seguiex o no en el cos del pacient, i permetre oferir una millora en el tractament i en la seua eficacia.

El doctor Bert Vogelestein de la Jonh Hopkins University en Baltimor y el Howard Hughes Medical Institute va explicar que aquest avanç científic suposaria una ferramenta favorable de la administració per a un nombre de pacients, ja que el obtenir una mostra de sang que ens permeta detectar càncers en els paciens evitaria els tractaments més agresius que s'empren en aquestos casos, com la quimioteràpia o la raditeràpia.

També va afirmar que la prova es específica per a cada pacient i que s'ha de personaltizar cada tractament. Aquesta prova aprofita els avanços tecnològics d'ultima generació per a seqüenciar genomes sencers.

Per a aques estudi s'utilitzaren fibres canceroses i no canceroses de pacients amb diferents càncers, i es creà un mapa genètic personalitzat, on es buscaren àrees o seccions de cromosomes fusionats o copies de DNA adicionals.

"S'han trobat diferents reorganitzacions fora de lo comú, és a dir, no estan presents en el teixit normal." va explicar el doctor Victor Velculescu.

S'espera que aquest nou mètode permeta detectar tumors en pacients malalts de càncer, abans que els mètodes anterios, com les màquines de imatges, que requerixen una grandària determinada per a detectar tumors en el pacients malalts de càncer.

Per ara, la prova costa al voltat de 3.700 euros, però s'espera que dins de molt poc temps abaratisca el preu i siga accessible per a tots.

fonts d'informació:

-eurpapress.com

- http://www.europapress.es/salud/noticia-prueba-genetica-permite-rastrear-cancer-sangre-20100219140641.html

1 comentari:

  1. Crec que les proves genètiques són un gran avanç en la lluita contra el càncer perquè permeten identificar especificament les cèl·lules cancerosa i apuntales en alguns casos permeten saber el risc de patir càncer en una família abans que este aparega.Encara que són cares crec que són molt útils per que cal tindre en compte que van estalviar altres proves com a TAC o ressonàncies que també són cares i apuntales ens permeten detectar-ho quan només afecta u nas poques cèl·lules amb el que s'estalvia diners també en tractaments

    Proves genètiques per a la detecció del càncer

    Mes notícies sobre proves genètiques

    ResponElimina