dimarts, 23 de febrer del 2010

Molèsties al pubis, un problema de l'esportista aficionat

La pubàlgia ve donada pel creixement de la musculatura de les extremitats inferiors, adoptant unes cames fortes i potents sense creixement de la musculatura abdominal, que queda flaca i sense consistència. Els músculs abdominals i els adductors s'insereixen en el pubis, provocant dolor en la zona de la pelvis. La pubàlgia, es pot previndre i també corregir-se als quiròfans en cas que no desaparega el dolor.

L'origen d'aquesta lesió no és molt clara, però molts experts coincideixen que es deu a un desequilibri muscular.

Si es pateix aquesta lesió, no es recomana repòs, ja que davant la inactivitat els abdominals tendeixen a debilitar-se, i els adductors a retraure's, per tant es recomana un descans actiu per a no empitjorar la lesió. A més, les superfícies dures, embarrades i amb irregularitats afavoreixen la lesió.

El tractament és diferent a cada persona, degut a la seua estatura, però consisteix en tonificar la musculatura abdominal i augmentar la flexibilitat i estiraments de la zona adductora.

Si s'arriba al quiròfan el tractament consisteix en practicar una sutura del tendó de la paret anterior de la musculatura abdominal i seccionar el tendó dels adductors, per aconseguir un reforç a la paret abdominal i que el tendó adductor baixe 2cm per ajuntar-se a la resta de la musculatura. El temps de recuperació és de 2-3 setmanes i en 2-3 mesos es podrà tornar a practicar esport.

Es dona sobretot als futbolistes, més en concret als esportistes aficionats que practiquen jocs de contacte en equip, ja que són treballadors que no estan al 100%, treballen durant la setmana, entrenen un par de dies i juguen un partit.

Vídeo sobre la pubàlgia


Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada