dilluns, 22 de febrer del 2010

Grans empreses, grans contaminadors


Si posarem un preu als danys que causen al medi ambient, el cost total de la contaminació i altres danys, superaria els 2/2 bilions de dòlars l'any, segons un estudi encarregat per les Nacions Unides.
L'informe, citat aquest divendres pel diari 'The Guardian', incideix en la preocupació del món davant del fet de que ningú es responsabilitza dels abusos contra el medi ambient.
El Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides i la iniciativa anomenada com 'principis per Inversions Responsables', recolzada també per l'ONU, van encarregar un estudi de les activitats de les 3.000 empreses més grans del món.

-Emissions de gasos hivernacles-

El major impacte va ser el de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, que representen més del 50% del total de danys.
El sector més "perjudicial", va resultar ser el de les companyies de serveis, com les proveïdores de gas, electricitat o aigua. A més a més, altres sectors que causaren major impacte negatiu en el medi ambien, van ser la mineria, l'explotació forestal i la químico-farmacèutica.
Els quatre sectors de menor impacte van ser les telecomunicacions, sanitat, la tecnologia i els serveis financers.
Els danys d'uns i altres sectors són diferents: la mineria i altres indústries similars van contribuir significativament a les emissions de gasos hivernacle. En el cas dels productes de béns de consum, com begudes i aliments, el dany principal es pel seu ús exagerat de les reserves d'aigua, seguit dels gasos hivernacle i la contaminació per l'ús de fertilitzants i pesticides.
"Els mercats diran que les companyies acabaran adaptant-se. Però no és sostenible la posició de que anem no sigam capaços de fer res i esperar que els governs s'ocupen d'això, mentre nosaltres es llavem les mans", critica Richard Martison, director de Trucost, l'empresa que va portar a terme l'estudi i analitzar les dades.

Noticia original:

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/02/19/ciencia/1266576228.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada