diumenge, 21 de febrer del 2010

El 90% dels nounats té alteracions benignes en la pell

El 90% dels nadons presenten alteracions dermatològiques, però només el 2% correspon a quadres patològics.
Els més freqüents: els nevus gegants, les malformacions vasculars i algunes malalties genètiques com la ictiosi, s'han donat a conèixer a l'Hospital Clínic de Barcelona amb l'aval de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV).
El 90% de les alteracions cutànies en la població infantil, es corresponen normalment amb l'eritema tòxic del nounat, que és una espècie d'enrojeciment generalitzat produït per la immaduresa del sistema vascular del petit abans d'adaptar-se al nou entorn, cal dir, que no és d'importància, ja que, en uns tres dies es resol.
De vegades aquestes alteracions van acompanyades de petites pústules o vesícules que solen localitzar-se en les mans i els peus, també desapareix en poc temps sense tractament.

Dermatòlegs confirmen que, molt a menut, es veuen casos de nounats amb pell enrogida, escamada, augment del borrissol, aquestes desapareixen de forma natural, però també es troben taques mongòliques especialment en races orientals, que requereixen aproximadament dues o tres mesos per eliminar-se.
Hi han també alteracions dermatològiques que no es consideren patològiques, com l'alopècia localitzada en la zona occipital del cap, es resol de forma espontània.

Cal dir que sols un 2% d'aquestes alteracions a la pell acaben sen patològiques, solen donarse com malalties rares, com la ictiosis, malformacions vasculares, com hemangiomes, i nevus gegants.

Els especialistes expliquen que les malalties com la ictiosi requereixen un tractament específic. Respecte als hemangiomes, solen desaparèixer amb els anys, però s'han de tindre amb vigilància, ja que, si obstruïx la visió, les vies respiratòries o si se ulceren, han de tractar-se.
El propanol ha demostrat gran eficàcia contra aquestes patologies.

- Video Relacionat:

- Font principal d'informació: clicà aquí
- Altres fonts d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada