divendres, 19 de febrer del 2010

Els xiquets cuidats pels avis tot el dia tenen més risc d’obesitat

La obesitat és la infermetat en la qual las reserves naturals d’energia s’incrementa fins a un punt on està associat amb certes condicions de salut o un increment de la mortalitat, per això els cuidadors dels xiquets, en aquest cas el avis, han d’estar informats sobre la manera de educar amb certs hàbits quotidians.

Alguns errors del avis es deixar als xiquets que mengen més dolços i que estiguen més hores davant del televisor. Creuen que per menjar més i estar més grossets,els nens estaran més sans i més protegits de les infermetats futures. Per tant, els xiquets que són cuidats pels avis tenen més risc de patir obesitat (pel consentiment dels avis) que els xiquets atesos pels propis pares.

Un treball publicat en el 'International Journal of Obesity,' conegut com a Estudi Cohort de Mil·lenni, dirigit per Catherine Law (del Institut de Salud Infantil de Londres), explora la salut de tots els xiquets britànics de 9 mesos a 3 anys (nascuts entre l’any 2000 i 2001). En aquest treball s´ha estudiat els casos de uns 12000 xiquets. El resultat és que una quarta part dels estudiants de preescolar tenia sobrepès o estava obès.

També es van realitzar enquestes als pares sobre les formes de cuidar als fills i analitzaren els pes dels participants. Les dades van mostrar que si els “iaios” cuidaven dels nets en algunes ocasions, soles tenien un 15% més de risc de tenir sobrepès amb comparança amb els xiquets educats solament pels pares. Per altra part, si eren cuidats molt de temps en ells, és a dir, a temps complet, tenien un 34% de risc més que els altres.

Unes dades també interessants són que tant els xiquets de nivell socioeconòmic baix com els de nivell alt, poden arribar a patir sobrepès. Els de classe baixa tenen major tasses de sobrepès, però els de alta (que van a la guarderia) tenen més possibilitats de no estar en el seu pes ideal.

La conclusió d’aquest treball proposa que les autoritats recolzen més als progenitors que treballen i oferir-los informació sobre els riscs del excés de pes en funció a la educació que reben els seus fills.

-Notícia original

-Noticies relacionades:

-Videos relacionats:



1 comentari:

  1. En primer lloc, dir que aquesta noticia és interessant, sobretot per a aquelles persones que tenen fills i les deixen a càrrec dels iaios, ja que no disponen de temps al estar treballant.
    En segon lloc, estic d'acord en què molts avis "consenteixen" molt més als seus nets, i açò no sempre els beneficia. Seria convenient, què els pares s'encarregaren de preocupar-se per l'activitat, o millor dit la inactivitat dels seus fills, i també la seua alimentació. I si estan a càrrec dels avis, seria interesant que els pares donaren alguns consells als iaios, sobre el temps que poden estar veient la televisió o que no deurien menjar entre hores...
    Per finalitzar, no oblidar què també hi ha molts iaios que saben el que s'ha de fer i com cuidar els seus nets.

    ResponElimina