divendres, 19 de febrer del 2010

Les peses milloren la ment dels majors

La gimnàstica és un excel·lent exercici a qualsevol edat, però especialment en la tercera edat, convé que introduïm hàbits i actituds saludables ja que ens pot aportar beneficis molt necessaris com: la condició cardiovascular, la prevenció d’infermetats, retrasar les conseqüències de l’envelliment, proporcionar una major autonomia...

Les activitats aeròbiques, en concret són molt recomanables per al cervell dels ancians. Moltes dones majors que han practicat aquest tipus d’entrenament experimenten una millora de les seues funcions cognitives. Aquesta millora s’ha demostrat en 'Archives of Internal Medicine' .

En un assaig clínic controlat que va durar 12 mesos, es van donar resultats molt contundents. Es van formar tres grups de dones de entre 65 i 70 anys. Els dos primers grups van fer exercicis de resistència de cames durant una o dos vegades a la setmana. I el tercer grup va fer gimnàstica de tonificació i equilibri. Les dones que van fer peses van millorar la seua destresa mental en dos aspectes: la resolució de conflictes i l’atenció selectiva. Pel que fa al tema físic es va observar un efecte positiu en la funció muscular i en la velocitat a l’hora de moure’s.

Un estudi fet amb quasi 4000 alemanys (de més de 55anys) demostra que l’activitat física amb una intensitat moderada al principi i més alta cada vegada, redueix el deteriorament cognitiu al cap de 2 anys. Per un altra banda, un programa d’exercicis estructurat va millorar la densitat mineral òssea i el risc de caigudes en dones de més de 65 anys.

El seguit creixement de la població anciana és una bona raó per seguir aquest ritme. Quan abans comencem a fer exercici, millor qualitat de vida tindrem i, al arribar a la vellesa poder tenir millors condicions de vida. El problema del deteriorament cognitiu és un dels grans problemes hui en dia que no té una teràpia farmacològica eficaç, per això s’ha de poder,per lo menys, prevenir amb activitat física.

-Notícia original

-Notícies relacionades:
-Informació general:

-Vídeos relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada