dilluns, 15 de febrer del 2010

Òvuls salvats i joves.


Una nova tècnica podrà ajudar a les dones que entren en els 35 anys sense q hagen tingut l’oportunitat de tindre fills per a no descarten fer-ho mes avant: la vitrificació d’òvuls.


La congelació lenta no dona bons resultats per als òvuls. La vitrificació preserva aquest material en plasma, evitant així que les cunyes del gel fagen mal bé el material. Açò permet tres coses: que les dones que tinguen que passar per quimioteràpia puguen extraure teixit ovàric antes per accedir a la maternitat amb posterioritat; que es puga crear un banc d’ovòcits i la auto donació.
El retràs en la maternitat implica problemes de concepció. El cos femení va seleccionant cada cicle els millors òvuls. Quant passen els anys , els òvuls que van quedant son de pitjor qualitat. En el cas dels homes, la fertilitat no resulta tant urgent.
No sols es tarda la primera maternitat més allà dels 30; a menut ocorre que el segon fill arriba encara més tard.
L’auto donació permetrà a les dones que entren en els últims anys de fertilitat extraurés els òvuls i conservar-los per a quant les circumstàncies les siguen propicies per a la maternitat. Més eficaç seria conservar el embrió però per això hi ha que escollir un pare. Amb la vitrificació una dona pot esperar a tindre una parella.
La extracció d’òvuls per a vitrificació requereix un procés de hormonació previ, que inclús es pot fer en diferents mesos i una punció per extraure’ls en el moment adequat. El preu de la punció per a obtindre els ovòcits, el procés al laboratori i la vitrificació es de 1.300 euros en el IVI. A açò hi ha que sumar-li els controls previs, per un mode orientatiu pot eixir per uns 1.800 euros en total. El manteniment dels òvuls seria de 630 euros anuals.
El IVI parla d’una supervivència dels òvuls mitjançant la vitrificació de casi un 97%, el que es tradueix en un èxit de gestació de més d’un 65%.
La vitrificació encara es una tècnica en “fase experimental” que obliga als centres a demanar permís a la Administració abans d’utilitzar els òvuls conservats.
El IVI esta plantejant-se oferir de forma gratuïta esta tècnica a les dones que han de passar per quimioteràpia. Moltes xiques joves tenen càncer i la quimioteràpia acaba amb les seves possibilitats de maternitat. D’aquesta forma, podrien amb el temps implantar-se els seus propis òvuls.

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada