dijous, 18 de febrer del 2010

Es deriva una línea cel.lular embrionària portadora d'una anomalia genètica

La derivació d'una línia cel.lular d'orige embrionari humà portadora d'una anomalia genètica es tracta d'un descobriment que ajudarà satisfactòriament a l'estudi de nombroses malalties.

Aquest assoliment s'ha creat al Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa (cabimer) i a l'Hospital Universitari "Virgen del Rocío" de Sevilla.

La línia obtinguda pels investigadors i anomenada HVR-2, es recull a un treball de col.laboració entre els dos centres i en el qual, no tan sols han participat els nomenats anteriorment, sino que també hi han intervingut el doctor Karim Hmadcha i el doctor Guillermo Antiñolo.

El projecte anomenat "Derivació de línies de cèl.lules mare embrionaries humanes de preembrions afectes de malalties genètiques obtinguts després del diagnòstic preimplantori" comensat al 2007, aporta , a més, la derivació d'una altra línea cel.lular que no presentà cap tipus d'anomalia.

El treball consta d'una tercera línia cel.lular infectada amb una determinada malaltia genètica, que permet l'observació i la prova de nous tractaments.

Totes aquestes derivacions tracten de cèl.lules pluripotencials, és a dir, són capaces de dividir-se sense aturar-se, cosa que pot provocar la aparició d'un nou teixit, siga quin siga, i comporta la capacitat de regeneració dels teixits ja que es tracta de cèl.lules mare cultivades i capaces de mantenir les seues propietats i característiques.

Durant tot els transcurs de la investigació s'ha treballat amb altres cèl.lules prèviament congelades, on s'han establert els protocols determinats per a la manipulació d'aquestes cèl.lules.

Amb aquestes investigacions científiques s'engrandeix la capacitat de la comunitat científica andalusa i a més l'importancia de la varietat en els grups de col.laboració d'investigació.

font d'informació:

-europapress.es

-http://www.europapress.es/salud/noticia-derivan-linea-celular-embrionaria-portadora-anomalia-genetica-20100218134132.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada