dijous, 25 de febrer del 2010

Augmenta la mort de la Posidònia en el Mediterràni.

El calentament del mar Mediterràni està fent desapareixer les praderes de Posidònia oceànica: per cada grau centígrad d'increment anual de la temperatura del mar, augmenta un 3% la seua mortalitat.

Aquestos resultats els han obtingut un equip del Consell Superior d'Investigació, d'un estudi realitzat entre els anys 2002 i 2007 al Parc Nacional de l'Arxipèlag de Cabrera (Illes Balears), una zona lliure d'impactes provocats pels humans.
Una de les autores exposa que aquest augment de temperatura global del mar no provoca l'aparició de noves espècies, sinó que fa que desapareguen les que ja viuen. Açò ocorre quan la temperatura marina supera els 28ºC i a l'augmentar la duració dels periodes de temperatures càlides.

Durant el periòde d'estudi, la temperatura màxima anual era d'1ºC superior a la màxima registrada en la dècada dels 90. Als estius de 2003 i 2006 es van produïr dues ones de calor(superant els 28.5ºC) en aquesta zona que van afectar a les praderes més profundes i fins i tot van provocar pèrdues els anys següents.

Segons els estudis del Panel Intergovernamental de Cavi Climàtic de l'ONU, es preveu que a finals del segle XXI la temperatura del Mediterràni augmentarà uns 4ºC provocant la triplicació de les pèrdues actuals, i encara més si es produïren ones de calor de forma freqüent.

Aquesta espècie degut a que tarda segles o milènis per a regenerar-se, acabaría desapareguent.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació

Altra font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada