dimecres, 24 de febrer del 2010

Pell de taronja per a produir etanol.

S'ha desenvolupat a la Universitat de Florida Central (EE.UU) una via per a la producció d'etanol a partir de productes per al fem com puguin ser pells de taronja o periòdics. Aquest nou mètode es publica a la revista 'Plant Biotechnology Journal'.

L'estudi és reconeix com el més ecològic i barat de l'actualitat. És un estudi realitzat per científics liderats per Henry Daniell i descrit per a vehicles que circulen amb combustibles mes nets. El seu objectiu és transformar la gasolina en un combustible més barat.

En el procés de transformació es descomposen les pells de taronja o qualsevol material de rebuig, per a dspres fermentar-lo en etanol, un etanol molt menys perjudicial per al canvi climàtic, ja que emet menys quantitat de gasos de l'efecte hivernacle que l'etanol anterior o procedent del blat de moro o de l'electricitat.

Els investigadors del projecte afirmen que hi existeix una abundància de productes de rebuig que podrien utilitzar-se sense reduïr el subministrament d'aliments mundial. Tan sols a Florida, els autors assenyalen que amb les pells de taronja que es rebutgen es podrien produïr 757 milions de litres d'etanol al any.

Aquest resultats es mostren a simple vista com beneficiosos i prometedors, encara que s'han de realitzar moltes més investigacions abans de que sortisca al mercat.

És un mètode molt alentador i novedós, però al mateix temps costós ja que per a cada tipus de substància de rebuig es necessita una combinació específica de més de 10 enzims que transformen la biomasa en sucre i finalment en etanol. A més, és un estudi beneficiós per al medi ambient ja que tots els enzims utilitzats en la investigació es troben a la naturalesa i són creats per microorganismes com els bacteris o els fongs.


Finalment, per descriure el procés d'obtenció d'enzims, els científics assenyalaren que s'utilitzaren gens de fongs de descomposició de la madera i es produïren enzims en plantes de tabac (planta utilitzada per a la investigació perque no és un cultiu d'aliments i produeix grans quantitats d'energia).

notícia original:

http://www.ecoticias.com/biocombustibles/22826/noticias-de-hidrogeno-biocarburantes-ecocarburantes-etanol-biodiesel-biomasa-biogas-aceite-reciclado-algas-biometanizacion-compost-medio-medio-ambiente-medioambiente-medioambiental-renovables-residuos-reciclar-marm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada