diumenge, 21 de febrer del 2010

Els virus afavoriren el canvi del curs de l'evolució humana.

S'ha demostrat mitjançant estudis italians la relació que hi existeix entre els virus i el curs de l'evolució humana. S'estima que el seu descobriment modifica de manera positiva el diseny de nous fàrmacs.




Gràcies a aquest estudi, es pot explicar el perquè algunes persones tan sols pateixen una malaltia en l'època de grip o altra època qualsevol, i altres pareix que agafen totes les malalties que tenen al seu voltat.

El fenòmen que explica estes circumstàncies es que s'ha trobat 400 mutacions en 129 gens que posen en risc a les persones i afavoreixen la capacitat de acollir virus o altres malalties.


Científics italians de l'Universitat de Milà i la Politècnica de Milà (Italia) han estudiat diferents poblacions del món front a l'exposició del riscos del virus durant 200.000 anys de història.

L'estudi va ser realitzat en llocs més càlids i humits, on les condicións són més favorables per a la creació de virus. Aquest treball va ser publicat a la resivista de la 'Biblioteca Pública de Ciencia PLos Genetics'.

Esta demostrat que els virus han contribuït en el mapa genètic humà, i s'ha descobert que hi existeixen virus que incorporen el seu còdig genètic en el del ser humà (els anomenats retrovirus).

S'investigà un mètode que consistia en investigar el genoma humà per a determinar les malalties e infeccions,relacionar-les amb totes aquelles variacions genètiques i així trobar la relació gen-virus.

Manuela Sironi, cap de l'investigació va dir que havien seleccionat els gens i que podien extraure que molts d'aquestos farien a la persona portadora del gen més o menys susceptible als virus. També va dir que l'investigació no esta del tot concluïda, sino que esta encara molt poc avançada i que, a més, necessita ser testada científicament. Finalment, assenyalà que altra investigació molt semblant podria afavorir el descobriment d'infeccions mitjançant les bactèries.

noticia original:

- http://www.europapress.es/salud/noticia-virus-ayudaron-cambiar-curso-evolucion-humana-20100219174611.html









video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada