diumenge, 14 de febrer del 2010

El cervell huma "parla" sol.

Després de realitzar un estudi a 54 persones en la Universitat de Cambridge ( Regne Unit) i Lieja (Bèlgica), s'ha observat que les persones en estat vegetatiu poden ser capaços de reaccionar a alguns estímuls. De les cinc persones en les que va apareixer aquesta resposta, quatre es troben en estat vegetatiu (coma de llarga duració en el que no hi ha resposta conscient a cap estímul), i el quint es trobava en un estat de mínima consciència. Es destaca el cas d'un home que va sofrir un accident de tràfic i el seu cervell va ser capaç de respondre a preguntes senzilles ( si o no).

Mitjançant una resonancia magnètica funcional es va observar que quan a aquest pacient li feien preguntes amb resposta afirmativa s'activaven les zones del si i quan era negativa es posaven en marxa les del no. En ningun dels cinc casos es va observar resposta física com moviment de mans o mirades.

Segons el departament responsable de la Universitat de Lieja, mitjançant aquest mètode les persones en estat vegetatiu podrien respondre sobre millorar la seua qualitat de vida i sobre el seu estat fent-los les preguntes adequades.

David Pérez, un neuròleg espanyol demana cautela, ja que cada vegada es mes difusa la frontera entre consciència e inconsciència. Es diferèncien quatre situacions: als extrems el coma i la plena consciència, i al mig l'estat vegetatiu i el de mínima consciència.

El neuròleg espanyol afirma que aquest cas la tècnica pot ajudar a determinar quina persona afectada pot eixir i passar a un estat de mínima consciència o fins i tot recuperar-se, però no arribar a que el pacient prenga desicions.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació:

Altra font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada