divendres, 19 de febrer del 2010

Mil treballador de l'hosteleria moren a l'any per culpa del tabac


El tabac és responsable de la mort de mil treballadors d'hosteleria cada any, per enfermetats relacionades amb l'exposició a les partícules en suspensió en els locals on es fuma. En aquests llocs la contaminació ambiental és 10 vegades més alta que en el carrer i excedeix entre 4 i 8 vegades la recomenada per les autoritats sanitàries.

Les principals víctimes del tabaquisme passiu, són els treballadors de l'hosteleria, que passen entre 8 i 10 hores en el seu lloc de treball, una situació que no poden elegir, a més de ser perillós per als clients.

Degut a un estudi, s'estima que en Espanya es registren unes 1.000 víctimes anuals entre els treballadors del sector hosteler pel tabac inhalat en els últims 30-40 anys.

Una causa de mort que es pot previndre

La primera causa de mort previsible a Espanya és el tabaquisme actiu (53.000 morts), la segona causa és l'abús de l' alcohol (8.500 morts) i el tabac passiu és la tercera amb 3.200 morts anuals.
Els sistemes de ventilació sols funcionen, segons els fabricants, quan no es fuma. Sistemes que no protegeixen res als treballadors i tampoc als clients.

Notícia original

Efectes nocius del tabac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada