divendres, 26 de febrer del 2010

Un iceberg de 400 milions de tones es desprèn de l'Antàrtida


L'iceberg va xocar a principis de mes i va fer desprendre's un tros de gel gegant de la plataforma gelada en la costa de l'Antàrtida. Amb un pes d’uns 400 milions de tones de gel es movia a una velocitat d’uns 15 quilòmetres diaris quan es va produir el xoc. Ara l'iceberg de 90 quilòmetres de llarg i 30 quilòmetres d'ample vaga a la deriva cap al nord. Els científics australians afirmen que el xoc "no està relacionat amb el canvi climàtic" sinó amb processos naturals que ocorren en el gel.

Extraordinari fenomen
El despreniment és un dels majors registrats en els últims anys, i un fenomen d'aquestes proporcions només passa una vegada en 50-100 anys. En 2002 un iceberg d'uns 200 quilòmetres es va separar de l'Antàrtida. En 2007, un iceberg de la grandària de Singapur es va separar de la glacera Pine Island en l'Antàrtida Occidental. Els científics temen ara que els corrents oceànics es vegen afectats, ja que qualsevol interrupció en la producció d'aigua freda en la regió podria afectar als corrents i als patrons climàtics.

Font d’informació:
http://ecodiario.eleconomista.es/ciencia/noticias/1942242/02/10/Un-iceberg-de-400-millones-de-toneladas-se-desprende-de-la-Antartida.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada