dimecres, 17 de febrer del 2010

S'ha identificat un gen viculat al TDAH

A l'Institut Nacional de Salud de Bethesda (EE.UU) s'ha descobert un punt d'unió entre el transtorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) amb el gen Latrophilina 3 (LPHN3).

Els resultats obtinguts foren publicats a la pàgina web de la revista Molecular Psychiatry.

A més, s'ha demostrat que aquest mateix gen es relaciona també amb la resposta al medicament estimulant, cosa que permetria identificar aquelles persones que responguen positivament al tractament i a un proper desenvolupament dels fàrmacs aplicables a la malaltia.
L'estudi tracta d'un ampli reconeixement de 18 famílies afectades pel TDAH en una població menuda de Colombia amb intenció d'estudiar les causes genètiques del transtorn, i fou ralitzat pels científics capitanejats per Maximilia Muenke i Mauricio Arcos-Burgos.

Els resultats permeten veure l'unió entre el TDAH i la regió genòmica del LPHN3 i gràcies a ells es realitzen estudis en diferents països del món (com Noruega o Espanya) que permeteren el recolzament d'aquest nou descobriment.
Més tart, es realitzaren estudis sobre imatges cerebrals que confirmaren estes coneixions i mostraren que el LPHN3 s'associa a les regions cerebrals unides a l'atenció, l'activitat i a la resposta a la medicina estimulant.

Tot açò podria ajudar a identificar a aquelles persones susceptibles al TDAH.


fonts d'informació:
-google

video relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada