dimarts, 23 de febrer del 2010

Al rescat del caimà llaner de Colòmbia


El cocodril de l'Orinoc , està considerat com una espècie en perill d'extinció a nivell mundial segons la UNICN. A hores d'ara aquesta espècie (crocodylus intermedius) comptarà amb un programa de conservació coordinar per científics espanyols i colombians , finançat per la Fundació Biodiversitat i és desenvoluparà en la regió oriental colombiana.

Aquesta espècie està considerada com el cocodril més amenaçat del món, a penes hi queden 105 exemplars en llibertat. Segons les estadístiques fetes entre els anys 1993 i 1996.

De la biologia, ecologia i estat de població d'aquest rèptil es conex molt poc. Per aquesta raó, hi ha necessitat d'investigar aquesta espècie.

La caça per comerciar amb les seues pells, ha sigut la causa principal de la seua extinció. En 1984 la UICN el va situar entre les 12 espècies de vertebrats més amenaçades.

La destrucció del seu hàbitat també es una de les seus amenaçes, ja que es realitza amb una supèrficie aproximada de 260.000 km quadrats, en ecosistemes de sabana característic d'aquesta zona.

Els plans de cria en cautivitat, van començar en 1971, actualment existeixen uns 250 exemplars subadults en cautivitat en Colòmbia.

La recuperació d'aquest animal, suposaria grans beneficis ja que regularia la població de piranyes, la contribució al drenatge de canals, el reciclatge de nutrients, el manteniment de l'estructura i dinàmica de l'ecosistema, així com el comerç de pells i productres derivats.

La iniciativa compta amb el suport d'organitzacions com la Funció de Conservació i Desenvolupament Forestal (CDF-Colòmbia) i la Corporació Arees Naturals Protegides (ANP-Colòmbia). L'objectiu d'aquestes institucions n'és la iniciativa de conservació i desenvolupament d'impulsar la recuperació d'una de les espècies més amenaçades del món.


Notícia original:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/rescate/caiman/llanero/Colombia/elpepusoc/20100218elpepusoc_16/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada