dimarts, 23 de febrer del 2010

El TSJ anula l'ampliació del port deportiu d'Altea pel seu impacte ambiental



El Tribunal Superior de Jústicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat nula la concessió de la Conselleria d'Infraestructures per a ampliar el port deportiu Luis Campomanes, en la platja d'Altea (Alacant). El tribunal considera que el pojecte no té en compte l'impacte ambiental que suposa aquesta construcció, la qual causaria el dany de praderes de posidònia situades en eixa zona.

Els col·lectius conservadoristes consideren que el projecte inicial (2002) va ser modificat sense ser sotmés a una nova evaluació de l'impacte ambiental. Per això, les obres d'ampliació del port deportiu han estat rodetjades de polèmica, ja que existeixen praderes de posidònia en la zona que es veurie afectades.


Els ecologistes en Acció del País Valencià, Green Peace i WWF Espanya, s'han felicitat per la sentència i exigeixen a la Generalitat Valenciana la restauració al seu estat original de la zona danyada per les obres d'ampliació, i que abandone la seua pretensió d'ampliar el port, donat l'impacte ambiental que suposa.


Els estudis aportats pels grups conservadoristes elaborats per les Universitats d'Alacant, València i Balears, demostren que es veurien afectades de forma crítica e irreversible més de 40 hectàrees de Posidònia Oceànica, i que a més, es produiria una alteració greu del hidrodinamisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada