dilluns, 15 de febrer del 2010

Alerta per l’ús de l’àcid linoleic com aprimador.

L’àcid linoleic conjugat (CLA), un compost que s’utilitza en dietes d’aprimament, ha demostrat que causa “ verdaders problemes en el fetge de ratolins”. El CLA es ven sol o en productes lactis, i també es coneix comercialment com Tonalín.


Dels diferents isòmers d’aquest àcid gras la dolenta es la anomenada trans. Açò es deu a que en general les persones estan més preparades per a les formes cis, que es altra manera de plec. Aquesta característica es la que fa que altres compostos trans també siguen perjudicials.

Encara que l’estudi es preliminar i amb animals, les dades deuen prendre’s com un important crit d’atenció sobre les possibles efectes del consum prolongat e incontrolat d’aquest compost com a principal forma de perdre pes.
L’àcid linoleic conjugat s’encontra en olis vegetals i en la carn i la llet procedents d’animals ruminats. En els últims anys se li ha atribuït propietats per a la reducció dels nivells de colesterol i matèria grassa en l’organisme. Per això s’ha potenciant com component enriquidor de productes aprimadors.
Els suplements alimentaris enriquits amb CLA trans podrien exercir efectes adversos provocant la degeneració greix del fetge (esteatosis). Resulta urgent que s’indiquen el tipus d’isòmer present en les preparacions comercials.


D'alt, cèl·lules del fetge sanes;baix, amb vacuols de grasa - la dels ratolins que prengueren CLA trans.

L’Agencia Espanyola de Seguretat Alimentaria afirmà que asta que no ho analitzen no podran prendre decisions al respecte. L’agencia insisteix en que antes de posar-se a dieta hi ha que consultar amb un expert.

Font d'informació: El País

1 comentari:

  1. Utilitzar qualsevol producte químic per a perdre pes no és recomanable, seria millor visitar a un especialista, el qual pot aconsejar-te per a no prendre res que siga nociu per al teu organisme.

    ResponElimina