dimecres, 3 de febrer del 2010

L’ obesitat augmenta la possibilitat de càncer


L’ obesitat és un dels molts factors que ens porta a la possibilitat de tindre càncer, especialment hepàtic.

Açò s’ ha demostrat a partir d’ experiments amb ratolins: a aquests animals se’ls va provocar una malaltia mitjançant l’ exposició a un cancerigen anomenat DEN a les dues setmanes de vida. Els ratolins van ser separats en dos grups; un grup va rebre una alimentació baixa en calories i l’ altre grup va rebre una alimentació alta en calories. D’ aquesta manera es va poder demostrar que els ratolins alimentats amb una dieta alta en calories desenvolupaven un nombre major de càncers hepàtics. També es va poder demostrar que no sols afecten les calories del aliments sinó que també afecta el grau d’ obesitat.

Els metges sempre s’ han preocupat de malalties cardiovasculars i diabetis de tipus 2 que poden ser controlades amb els fàrmacs existents, però també deurien preocupar-se del càncer, és a dir, del que ens pot provocar una malaltia com pot ser per exemple l’ obesitat.
S’ ha demostrat que la gent que sofreix obesitat té un perill de sofrir càncer de 1.5 vegades més que a gent que no pateix sobrepès. Açò equival a 90.000 morts de càncer a l’ any sols a EEUU, a més, quan es tracta de càncer hepàtic aquesta xifra es multiplica per 4.5.

En conclusió, l’ obesitat augmenta la possibilitat de càncer.

-Notícia original

-Link relacionat amb l´obesitat i el càncer

-vídeo relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada