diumenge, 21 de febrer del 2010

Analgèsics, addictius als tres dies

La MHRA(Agència Regulatòria de Medicines i Cures de Salut), va publicar noves regulacions contra els fàrmacs que contenen codeïna i dehidrocodeïna.
L’objectiu és disminuir l’ús excessiu i l’ addicció, per això els paquets de medicines deuran portar advertències sobre el risc de dependència.
La codeïna és un opioide que s’utilitza per a calmar el dolor lleu i moderat, i a menut és combinat amb analgèsics més segurs com el paracetamol i l’ ibuprofé, per tant s’informarà sobre el perill d’addicció en l’empaquetat i en el follet i es recomanarà que no s’utilitze el fàrmac durant més de tres dies. A més, s’advertirà que sols s’utilitzarà el fàrmac si no s’aconsegueix calmar el dolor amb altres analgèsics.
Experts afirmen que la codeïna i dehidrocodeïna, utilitzats de forma correcta i per al propòsit correcte són molt efectius i segurs, però que poden resultar addictius, i que la majoria de persones com que l’utilitzen de forma correcta no tenen que preocupar-se de la possibilitat d’estar causant danys a la seua salut.
També els fabricants de fàrmacs sense recepta han recolzat aquesta iniciativa d’advertència.

Noticia original

1 comentari:

  1. Estic completament d'acord amb aquesta notícia, i sobretot amb la finalitat de dinfundir els perills dels analgesics,ja que en moltes ocasions no ens n'adonem que per abusar de qualsevol pastilla, puguem sofrir algun efecte secundari.
    Hi ha que anar en compte, amb les irresponsabilitats que a vegades cometem quan ens receten un medicament. Per exemple, a vegades incumplim els dies que hem d'estar prenent un farmac, no fem cas de les hores, inclús els pugem prendre sense recepta médica.
    Per concloure, dir que hi ha que prendre diverses mesures sobre la ingestió inadequada dels farmacs, perquè pot ser més perillós del que pensem.

    ResponElimina