dimecres, 24 de febrer del 2010

Al rescat del caiman llanero en Colòmbia.

L´anomenat Cocodrilo del Orinoco ( Crocodylus intermedius) prosedent de Colombia i Veneçuela s´encontra en un punt crític de supervivència, és a dir, està en perill d´extinció.La Fundació de Biodiversitat a acordat el desenvolupament d´aquesta espècie en les regions de Colombia.
Aquesta espècie està considerada com un dels més amenaçats del món. Sols hi han 105 exemplars en llibertat.



S´ha acordat la realització d´investigacions per tal d´assabentar-se sobre la biologia, ecologia i estat de poblacions, ja que no se sap res respecte aquests factors.
Una de les principals causes de la desaparició, va ser la caça per comercialitzar amb les pells.

Actualemnt, aquest reptil s´enfronta a greus problemes de destrucció de l´hàbitat, característics en ecosistemes de la sabana on es requerix la presència de llacs i rius de gran caudal. Existeixen 250 exemplars en cautivitat.
Diverses universitats i estudis analitzen les millors àrees per a la reintroducció.
Dintre de les activitats d´aquest projecte, es realitzaràn estudis socioeconómics per tal de garantir una viabilitat del procés.

Un dels beneficis de la recuperació d´aquest animal és la regulació de la població de piranyes, una millora en el reciclatge, un manteniment de l´ecosistema...

Finalment, l´objectiu d´aquest conjunt de fundacions i institucions amb la conservació d´aquest animal és fomentar la recuperació d´una de les espècies més amenaçades del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada