dilluns, 22 de febrer del 2010

Acupuntura per a combatre el dolor menstrual


Segons estudis en els que han participat més de 3.000 dones realizat per l'Hospital Oriental de la Universitat de Kyung Hee (Corea del Sur), l'acumputura pot aliviar els dolors menstruals que afecten a més de la mitad de dones jovens.

Els experts observaren que aquest mètode podia ser més eficaç que els medicaments o els remeis naturals. L'explicació, és què la seua aplicació, estimula l'alliberament d'endorfines i serotonina en el sistema nerviós central.

Les endorfines son compostos produïts de forma natural pel nostre cos quan realitzem ejercici físic i en els moments d'excitació. Aquestes hormones donen una sensació de benestar. La serotonina, en canvi, és un neurotransmissor cerebral (agent químic què mitjançant els quals les neurones es comuniquen amb altres neurones o amb altres cèl·lules).
Si comparem el nou mètode, amb la medicina tradicional, puguem observar una reducció del dolor.

Malgrat tot açò, cal afegir què veus expertes han trobat errades en la metodologia d'alguns estudis, per la qual cosa, es demana més investigació sobre aquest métode.
Com que, moltes vegades es desconeixen les causes que provoquen eixos dolors menstruals, que poden aplegar a produïr vòmits, diarrees i mal de cap, puguem seguir confiant en els tractaments més "fiables" fins el moment, que son: ejercici, analgesics, i aplicar-se calor en la part inferior de l'abdomen.

Notícia original:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2010/02/17/mujer/1266437300.html


Com un anexe, deixe aquest video que explica que es l'acupultura, i la seva pràctica:


1 comentari:

  1. Com ampliacio puguem definir el terme apuncutura, com allo que estimula l'habilitat del cos per a resistir o vencer enfermetatts i també a corregir desequilibris.L' acupuntura també ajuda a que el cos produisca elements quimics que disminueixen o que eliminen les sensacions doloroses.
    A continuació els deixe alguns beneficis i inconvenients de practicar l'acupuntura: http://www.innatia.com/s/c-acupuntura-china/a-beneficios-de-acupuntura.html

    ResponElimina