diumenge, 14 de febrer del 2010

“El bótox s’utilitza medicament en el 50% dels casos”

El bótox o toxina botulínica, és una neurotoxina elaborada per un bacteri anomenat Clostridium botulinum. La ingestió d’aliments contaminats per aquesta toxina produeix botulisme, una infermetat que es caracteritza pel desenvolupament d’alteracions vegetatives i paràlisis muscular progressiva. S’utilitza per a tractar certes infermetats neurològiques i també s’utilitza per elaborar un producte cosmètic.

Segurament serà la tècnica estètica per a no envellir més utilitzada en el món i porta més de 25 anys utilitzant-se en diferents especialitats de la medicina. Ricardo Ruíz Rodríguez, autor de nombrosos treballs científics i cap de Dermatologia de la Clínica Ruber(Madrid), coneix molt bé les virtuts d’aquesta tècnica.

Primerament, la cosa més important que considera Ruíz Rodríguez, és la experiència i la capacitat que tinga el metge que injecta la toxina. Ha de tenir un ampli coneixement de l’anatomia dels músculs de la cara, saber manejar molt bé la toxina i totes les possibles complicacions que puga haver.

Una de les confusions que té la gent és que pensa que el bótox replena l’arruga, i no és així: la toxina realment relaxa el múscul per a aconseguir eliminar les arrugues d’expressió. Sols hi ha una toxina que està aprovada per a la zona del `entrecejo`, però també es pot injectar en altres zones de la cara de forma segura i eficaç.

En el 50 % dels casos (en Espanya), aquesta toxina s’utilitza amb finalitat mèdica. En dermatologia l’utilitzen per a la hiperhidrosis, després, també es efectiva utilitzant-la en persones amb paràlisi facial per un tumor o cirurgia.

En Espanya van a aprovar dos noves toxines que portaran novetats amb finalitat estètica. Aquest progrés reflexa el gran futur que pot tenir aquesta tècnica tant en medicina com en estètica.

-Notícia original

-Noticies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada