dimarts, 9 de febrer del 2010

Beure refrescos eleva el risc de patir càncer de pancrees

Les persones que veuen un parell o més refrescs a la semana tenen concretament, un 87% de possibilitats de patir un càncer de pancrees, segons uns estudis realitzats per la Universitat de Minessota (Estats Units).

Aquest estudi, es va fer amb el suport de molts ciutadans de Singapur. Es va ralitzar durant 14 anys, i es van detectar 140 casos de càncer de pancrees, els quals tots vevien més d'un parell de refrescs a la semana. Tota aquesta informació, va ser comparada amb aquelles persones que a l'hora de veure un refresc, preferien veure un suc.

Les conclusions de l'estudi, van ser publicades a

Cancer Epidimiology, Biomarkers & Prevention,
i afirmen que les altes concentracions de glucosa en sang, son la principal causa d'aquesta elevada xifra de possibilitats (87%) de patir un càncer de pancrees.

Resulta que les cèl·lules cancerígenes consumeixen més glucosa que les cèl·lules normals, ja que com tenen tanta capacitat per a replicar-se, necessiten més quantitat d'energia. I clar, la recibeixen consumint glucosa. Aleshores, la insulina és podria considerar com un "accelerador" per al creixement tumoral.

No obstant tot açò, els científics van deixar molt clar, que encara que el sucre siga un component molt desfavorable, el càncer de pancrees, també pot ser generat no sols pel sucre, sinò també per tindre mal hàbits; com ho son el tabaquisme i el consum excesiu de carn rotja.
Aquest estudi, ha tingut un poc de polèmica, ja que el estudi es va realitzar a moltíssimes persones, i el nombre de pacients amb càncer de pancrees no va ser tant alt. De manera, que s'ha afirmat que aquest projecte deixa per aclarar més d'una qüestió.
Notícia original:
http://www.europapress.es/salud/noticia-beber-refrescos-vez-zumos-eleva-riesgo-cancer-pancreas-20100208132533.html


Vídeo interesant:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada