diumenge, 21 de febrer del 2010

Nova prova de sang que detecta si un tumor cancerós esta responent a la teràpia

Es tracta d’una prova d'ADN de sang que ha estat desenvolupada per científics nord-americans que pot detectar si un tumor s’ha tornat a desenvolupar o està responent al tractament. Aquest test d’ADN es un avanç que podria revolucionar el tractament del càncer.
La prova costa al voltant de 5.000 $ (£ 3,231/ 3674€), però s'espera que s’hi abaratisca quan la tecnologia de seqüenciació baixe de preu.

La prova, coneguda com PARE o anàlisi personalitzat de les finalitats d'ordre, no ajuda amb el diagnòstic inicial, ja que es requereix una biòpsia del tumor del pacient perquè el seu ADN puga ser seqüenciat i comparat amb el de les cèl·lules sanes.

La prova, farà prescindir d'alguns pacients de quimioteràpia i radioteràpia, que no la necessiten, garantint al mateix temps salvar la vida d’altres podent donar un tractament addicional a temps quan el inicial no mata a tot el càncer.

Un benefici addicional podria ser el menor recurs a la cirurgia. L'examen també pot identificar quan un tractament no està funcionant.
L'ús d’aquesta tècnica promet transformar la gestió del càncer permetent als metges supervisar el progrés dels pacients amb qualsevol tipus de tumor i d'ajustar el seu tractament en conseqüència als resultats.

El procediment utilitza la tecnologia genètica per a identificar les empremtes dactilars d'ADN de les cèl·lules tumorals i detectar aquestes en la sang. A les proves es poden controlar els càncers de la sang com la leucèmia.

"Actualment no existeix cap prova per detectar càncer que proporciona marcadors personalitzats per al maneig clínic de la malaltia", va dir Victor Velculescu, de la Johns Hopkins Kimmel Cancer Center a Baltimore, qui va dirigir la investigació. "Creiem que aquesta és una de les primeres aplicacions de les noves tecnologies de seqüenciació del genoma que podrien ser útils per als pacients de càncer."

Va dir que encara que hi han molts coneixements genètics en càncer seria necessària una dècada per produir nous medicaments. La prova podria ser aplicada abans. "Sóc molt més optimista en aquest cas", va dir. "Estic disposat a dir diversos anys, absolutament menys de cinc anys. És imminent factible i hi ha una necessitat de fer-ho. "
El Dr Velculescu va presentar la seva recerca ahir a l'Associació Americana per a l'Avanç a la conferència de la Ciència a San Diego, i els detalls es publicaran a la revista Science la medicina de translació.

El Dr Velculescu va dir que la prova PARE tindria diverses aplicacions clíniques. "Si vostè té un pacient amb malaltia terminal i que està amb diversos tractaments diferents, cal veure com el tumor està responent, de vegades,hui en dia no tens una bona forma de fer-ho ".
Segons l’opinió del professor Mike Stratton, del Projecte del Genoma del Càncer al Wellcome Trust Sanger Institute, aprop de Cambridge, va dir: "Aquest és un treball molt important que tindrà profundes conseqüències per al desenvolupament de l'atenció individualitzada del càncer".




Potser algun dia es podran detectar milers de malalties amb un simple anàlisis sanguini com aquest
Science (no es pot vore l'article perque s'hi ha de pagar)
Cambridge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada