diumenge, 14 de febrer del 2010

L'amor, un còctel d'hormones


Gràcies als comerços de hui en dia i a la publicitat estem una mica cansats de vore cors vermells el dia de San Valentin, però estan equivocats perque d'organ perque deurien haver posat cervells vermells perque és el lloc on realment es forma totes les sensacions.

Hi han moltes coses que ni la neurologia, ni la biologia ni moltes altres ciències que encara no han pogut demostrar ni explicar el fenòmen de l'amor.

Un psiquiatra espanyol afirma que cada vegada saben més sobre l'amor i que també es deu analitzar apart de enfermats els sentiments que pot arribar a sentir una persona i que ens poden ajudar a fer-nos avanaçar quan estas malament.


Els científics afirmen que l'enamorament és un còctel d'hormones que posen en funcionament 3 regions del cervell. Helen Fisher afirma que cada una de les hormones actúa d'una manera diferent a les tres fases de l'amor i també són responsables de les formiguetes que sentim a l'estòmac.


A la primera fase de l'amor (desig), està guiada per hormones sexuals: estrògens i testosterona. A la segona fase (atracció)es posa en joc la dopamina que és la substància que segrega al nostre organisme situacions de plaer. Un estudi de Arthur Aron va afirmar mitjançant escàners que la gent que es troba a aquesta fase de l'amor té una intensa activitat tegmental, una inmensa fàbrica de dopamina. Fisher a comparat esta fase amb l'obsessió.


Hi han hormones que s'enjunten formant una aliança que a les mares pot passar al fill al part.


Font d'informació

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia sobre l'amor és molt curiosa e interesant a la vegada. Tots creiem que l'amor està relacionat amb el cor i amb aquesta noticia se n'adonem de que no es així, ja que ens explica la importància del cervell en les fases d'enamorament. M'ha paregut una notícia realment interessant.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia opine que es de gran interès, ja que destrueix el mite de que el l’amor esta reflexat al cor. Però també crec que a la vegada es una mica contradictòria ja que opine que l’òrgan del cor deu d’estar afectat per aquest sentiment, ja que quan una persona esta enamorada sempre te moments de grans emocions les quals posen al cor a un forçat exercici. Qui no ha sentit que el seu cor batega molt fort quan veu aquella persona que tan desitja? O els moments especials amb la persona estimada? Penso que pot ser tot te una explicació científica com be cita la noticia, però opine que poques seran les persones que opinen que l’amor no influeix o no te res a veure amb l’òrgan del cor.

    ResponElimina