diumenge, 21 de febrer del 2010

Identifiquen canvis genètics comuns en diversos tumors

Un grup d’investigació del Hospital Universitari Valle de Hebróni i l’ Institut d’Oconologia de Barcelona, ha participat en un estudi internacional en el qual s’ha descobert una sèrie d’alteracions comuns en més del 75% dels diferents tips de càncer.
El treball conté 3.131 mostres de pacients amb tumors de 26 tipus, en les quals s’ha analitzat l’ADN procedent del tumor i el de les cèl·lules normals.
S’han identificat 158 regions genètiques alterades amb freqüència als tumors, dels qual 122 poden ser explicats per la presència d’un gen oncogènic.
La majoria de tumors comparteixen alteracions en els gens que codifiquen les proteïnes de les senyals de proliferació i apoptosis, com el BCL2m. A més, s’han observat amplificacions en els gens anitapoptòsics MCL1 i BCL2L1, que acurten la mort cel·lular.
El pròxim pas que portaran a terme els científics, serà buscar la forma de bloquejar la progressió d’un determinat tumor mitjançant un fàrmac dirigit a aquestes regions, per a bloquejar les proteïnes que codifiquen aquests gens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada