diumenge, 21 de febrer del 2010

Els beneficis de la migdiada en la infància

Estudis mèdics han determinat que els nens d'un a tres anys reposen forces i milloren l'emmagatzematge de la memòria a curt termini durant la migdiada.

Principalment als tres primers anys de vida és fonamental la migdiada, ja que, durant aquest període, el nen adquireix les bases necessàries per a aprendre de forma adequada nous coneixements i relacionar-se amb el món que li envolta.
Els investigadors del Departament de psicologia de la Universitat d'Arizona, en EUA, afirmen que, la migdiada el que fa és ajudar al cervell a retenir la informació, és adir, les migdiades son una part fonamental per als nens, ja que és vital per a l'aprenentatge dels petits. A més, sabem que descansar durant el dia ajuda a aguditzar la ment.

El somni facilita l'emmagatzematge de la memòria a curt termini i deixa espai per a nova informació.
Aquesta és una de les conclusions que s'extreuen d'un treball nord-americà presentat en l'Associació Americana per a l'Avanç de la Ciència, celebrada en San Diego.

Els investigadors al llarg de la investigació realitzada als nens, van analitzar les respostes mitjançant expressions facials amb nens de 15 mesos de diversos sexes davant frases que havien escoltat amb anterioritat, amb la diferencia que uns nens havien dormit i altres no.


Els nens que van dormir una migdiada van aprendre una oració o les relacions entre diferents frases. En canvi, els nens que no van dormir, no van reconèixer les frases que havien escoltat abans.
Això suggereix que la migdiada afavoreix l'aprenentatge abstracte, és a dir, la capacitat de detectar el patró general d'una nova informació.

Podem afirmar que, una hora de migdiada buida la ment i millora la capacitat d'aprenentatge.
Els investigadors asseguren que el seu treball és la primera demostració que tant els nens, com els adults, necessiten dormir per a transformar el coneixement en pensaments abstractes.
A banda de la migdiada, també es coneixen altres mètodes que ajuden a estimular als nens petits, com la lectura o parlar-los i exposar-los moltes paraules, cal dir que aquestos estímuls tenen efecte si es porten a terme amb una rutina diària.

A més de tots el beneficis neurocognitius que té fer la migdiada, també és coneix que redueix la hiperactivitat i l'ansietat amb els nens.

*Font Principal d'informació: click aquí

* Més informació interessant : click aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada